Güzin Abla

  Yazdır Tavsiye Et
Bu etkinlik 29660 defa incelendi.
6 Şubat 2005 Pazar

Amaç: Öğrencilerin etkili karar verme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak
Materyal:Her öğrenci için birer adet FORM

SÜREÇ

1.Öğrencilerden bir önceki hafta boyunca karşılaştıkları başlıca karar durumları ve ulaştıkları sonuçları sınıfla paylaşmalarını isteyin.
2.Her öğrenciye birer adet Form 72 dağıtın. Öğrencilerden Güzin Ablaya mektuplardan birini seçerek ona cevap yazmalarını isteyin.
3.Her bir mektubu sırayla ele alarak, o mektubu seçen öğrencilerin cevaplarını ve gerekçelerini sını8fla paylaşmalarını isteyin.
4.Her mektupla ilgili olarak sınıfa aşağıdakine benzer sorular yönelterek grup etkileşimini başlatın.

-Bu tür bir karar verme durumuyla daha önce karşılaşan var mı ? Ne karar verdiniz? Sonuç ne oldu ?
-Arkadaşlarınızın verdiği karara katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız neden?
-Bugünkü etkinliğin sonunda neler öğrendiniz.






FORM

GÜZİN ABLAYA MEKTUPLAR

Kendinizi insanların problemleriyle başa çıkmalarına yardımcı olmaya çalışan bir köşe yazarı olarak kabul ederek. Size, yardım etmeniz amacıyla yazan kişilerden herhangi birine bir cevap yazınız. Bu cevabınızın içersinde karar verilecek durum, seçenekler, her seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarını ve sonuca ilişkin sizin öneriniz bulunmalıdır.

Sevgili Güzin Abla ;
Ben İlköğretim son sınıf öğrencisiyim. Bu seneye kadar sınıfta yanımda çok sevdiğim bir arkadaşım oturuyordu. Ancak bu sene sınıfımıza yeni bir öğrenci geldi. Sınıf öğretmenimiz yeni gelen öğrenciyi yanıma oturttu. Ben yeni gelen öğrenciyle oturmak istemiyorum. Eski sıra arkadaşımla çok iyi anlaşıyordum, yeni gelen öğrenciyi tanımıyorum bile. Ne yapmalıyım?
Umutsuz
Sevgili Güzin Abla;
Bu döneme kadar zayıfı olmayan bir öğrenciydim. Yeni arkadaşlar edindim. Onlarla çok iyi vakit geçirdim. Ancak onlarla gezerken ders çalışamadığım için karneme beş zayıfım gelecek. Ailem bunu öğrenirse bana çok kızacak. Beklide arkadaşlarımla görüşmeme bile izin vermeyecekler. Böyle bir karneyle eve gidemem. Arkadaşlarımdan ayrılmak da istemiyorum. Ne yapmalıyım?
Arkadaş
Sevgili Güzin Abla;
Ben İlköğretim son sınıf öğrencisiyim. Bu sene okulu bitireceğim. Seneye liseye gitmem gerekiyor. Ailem okumamı çok istiyor. Ancak ben okumak istemiyorum. Bana göre okula gitmek güzel ancak ders çalışmak çok sıkıcı ve gereksiz. Bundan dolayı ben okumak istemiyorum. Bunu aileme söylersem çok üzülecekler, beklide beni zorla okula gönderecekler. Zorla okula gidemem. Ne yapmalıyım bilemiyorum, bana yardım edin.

Dertli Sevgili Güzin Abla
Ben İlköğretim son sınıf öğrencisiyim. Sınıfımdaki İhsan adlı arkadaşımı, diğerlerinden daha farklı seviyorum. Geçen gün oda beni beğendiğini söyledi ancak ailem ve öğretmenlerim bu tür ilişkilere karşı. Eğer duyarlarsa beni okuldan alırlar. Ben onunla beraber vakit geçirmek istiyorum ama ailem duyar diye de çekiniyorum. Ne yapmalıyım.

Çaresiz

 

DİĞER BAĞLANTILAR


Teknik Destek