Altın Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

  Yazdır Tavsiye Et
Bu etkinlik 23581 defa incelendi.
22 Ekim 2005 Cumartesi

SAYIN EĞİTİM DOSTLARI BÜYÜKLERİMİZ,

, AŞAĞIDA GENİŞ BİLGİLERİNİ VERDİĞİMİZ PROJEMİZE VE YARIŞMAMIZA DAVET EDER VE DESTEKLERİNİZİ BEKLERİZ.SİZ DE İL WEB SAYFASINDAKİ GİBİ BİZE WEB SAYFANIZDA YER VERMENİZ HALİNDE DENİZE ATTIĞIMIZ KÜÇÜK BİR TAŞIN BÜYÜK DALGALARA DÖNÜŞMESİ VE OKUMA SEFERBERLİĞİNE ÇEVRİLMESİNE YARDIMCI OLMUŞ OLURSUNUZ.sAYGILARIMIZLA.http:/istanbul.meb.gov.trHABERLER & BASIN BÜLTENİ ::..İlköğretim Haftası Hiç Böyle Kutlanmadı. 10 Ekim 2005, 11 Kasım 2005 tarihleri arasında yapılacak "Altın Kitap Okuma Şenliği" projesi. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. . . 10/10/2005
İLKÖĞRETİM HAFTASI HİÇ BÖYLE KUTLANMADI

                Hepimizin bildiği gibi okulların açıldığı haftanın adı; İlköğretim Haftası. Belirli Gün Ve Haftalar içerisinde önemi büyük ama talihsiz bir hafta.Neden mi? Çünkü okullar Eylül'ün şu günü açılacak ya da açılmayacak,OKS' de yerleştirmeler oldu olmadı,velilerden bağış alınacak alınmayacak,yeni müfredat değişti ama ....... değişimle ilgili olumlu olumsuz yorumlar,eğitim ödeneği az veya çok eleştirileri,sendikal hak mücadelesi ve zam görüşmeleri,bu yıl öğretmenler planları şöyle yapacak veya yapmayacak kalabalığında geçiştirilen bir hafta.Ne öğretmen olarak bizler bu hengameler  arasında önemini yaşatabiliyoruz ne de medyamız.Halbuki 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası okumaya verilen devlet desteğinin güçlüsü ve uzun olanıdır.

                Okuma deneyiminde İsveç 1.sırada,2.sırada İngiltere,Hollanda,ABD ve Bulgaristan'da var.Bizi hiç sormayın.Bizde okuma çalışmaları,daha çok ders kitaplarındaki metinlere dayalı yapılmaktadır.Evinde çok çocuk kitabı bulunanlar az çocuk kitabı bulunan öğrencilerden daha başarılı.Ülkemizde istatistiklere göre,okur yazar oranı düzenlenen seferberliklere rağmen ne acıdır ki okuma yazma öğrenenler okur yazar olmuyorlar.35-40 farklı gazetenin günlük toplam satış rakamı tüm promosyonlara karşın 5 milyonu geçmiyor.

                Geçen yıl Sayın Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in  orta öğretim öğrencilerine yönelik açıkladığı MEB tavsiyeli 100 Temel Eser okumanın önemine ve açısına yönelik güzel bir gelişmeydi.Bu yıl yine Sayın Bakanımızın  ilköğretim öğrencilerine yönelik MEB tavsiyeli 100 Temel Eser'i açıklaması bizleri yüreklendirdi ve gururlandırdı.Bakanımız haftaya ve okumaya destek veriyordu  lakin saha içindeki oyunculardan bir şey bekliyor gibiydi.Yani gol atılmasını istiyor ve ülke kalkınmasında eğitimin , buna bağlı olarak bakanlığının ağırlığını hissettirmek istiyordu.

                Biz Başakşehir Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu  5/S sınıfı olarak öğretmeni,öğrencileri ve velileriyle bir-'Altın Kitap Okuma Şenliği '  projesi  hazırlayıp hayata geçirmek istedik.Özellikle İlköğretim Haftası'na dikkat çekmek ve süresinin bir haftadan fazla olması gerektiğinin altını çizmek istedik.Ayrıca okuma yönünden zafiyet geçiren toplumumuza bu proje ile şu mesajı vermek istedik.
'Biz sizlerin çocuklarıyız.Yarının sahipleri,ülkenin geleceğine yön verecek insanlarız.Gelecek çağda bilgi ve bilişim düzeyi  yüksek toplumlar Erdem Toplumu olacaklardır.Bu yol ise okumaktan geçer. Bakın çocuklarına sahip çıkan ebeveynler de buradalar.Ve eğitimdeki  öğretmen-veli- öğrenci ayağını hayata geçiriyorlar.Eğitimine çocuklarının kitap okumalarını sağlayarak başlayan veliler her zaman toplumda diğerlerinden birkaç adım öndedirler.Kitap okumaksızın  geçen üç günden sonra konuşma tadını kaybeder. (Çin atasözü) 

                Velilerden oluşan kitap okuma denetleme jürimiz var.Bu jürinin  sınıf öğretmeni Nedim Taktak ile birlikte belirlediği proje şartnamesidir ;

1- Katılacaklar Başakşehir Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu 5/S sınıfı öğrencisi olmak,

2- Jüri tarafından MEB tavsiyeli 100 Temel Eser'den 5. sınıf öğrencilerinin seviyelerine uygun 26 adet kitap listesi 5/S sınıfı öğrencilerine verilecektir.

3- Kitapları öğrenciler temin edeceklerdir.Edemeyen öğrencilere sınıf kitaplığından Okuma Kulübü üyeleri vereceklerdir.Okuma süresi bitince sınıf kitaplığına iade edeceklerdir.

3- 'Altın Kitap Okuma Şenliği ' projemizin  başlangıç tarihi 10 EKİM 2005 , bitim tarihi  11 KASIM 2005' tir.

4- Öğrenciler belirlenen 26 seçkin eserden okudukları eserle ilgili  kitap okuma raporunu jüriye teslim  edecekler.

5- Kitap okuma raporu öğrencilere dağıtılacaktır.Her kitap için ayrı rapor düzenlenecektir.Raporlar şeffaf dosyaya içine konacaktır.Şeffaf dosya içindeki raporlar klasör halinde jüriye teslim edilecektir.

6- Jüri değerlendirmesini 13 KASIM 2005 tarihine kadar yapacaktır.ÖDÜLLER 14-18 KASIM DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINDA VERİLECEKTİR.17 Kasım 2005 tarihinde okulumuz salonunda verilecektir.

7- Dereceye giren öğrencilerden

            1. olan öğrenciye CUMHURİYET altını

            2. olan öğrenciye YARIMLIK (1/2) altını

            3. olan öğrenciye ÇEYREK altını verilecektir.

8- Ödüller kurumumuzun en yetkilisince takdim edilecektir.

9- Her hafta yeni bir kitap okutulacak ve yeni dostlar kazandırılacak. Böylelikle Pazartesi sendromu aşılacak.

10- Her günün ilk vakti 'Günaydın Benim Dünyam' olacak ve kendimize güne 10 dakika kitap okuyarak ödül vereceğiz.

11- Hedefimiz haftada 1, yılda 30 kitap okumak olacaktır.

12- Okunan kitapların raporu öğretmene verilecektir. Jüri eğitim öğretim yılı sonunda bu hedefi tutturanları ayrıca ödüllendirecektir.

13- Jüri üyeleri de seçilen eserler hakkında bilgi sahibi olacaklar ve okuyacaklardır.

14- Kendi kitap okumayan velinin çocuğu da okumaz düşüncesinden hareketle velilerimiz de çocuklarıyla birlikte okuyacaklardır. Yıl sonunda çok okuyan ve çok çocuk kitabı bulunan velilerimize -'Altın Kitap Okuma Şenliği ' projesini maddi ve manevi desteklemelerinden ötürü şilt verilecektir.

 

5/S SINIF ÖĞRETMENİ                         JÜRİ                      JÜRİ                JÜRİ                    JÜRİ

NEDİM TAKTAK                                  A.Kadir Müftüoğlu     Vahap Gözen    A.Kadir Ünsal        Ahmet Ekinci

 Elektrik Teknikeri      Avukat            Doktor                 Esnaf

 (Önlisans )              (Lisans)           Nevroloji Uzmanı    Önlisans

JÜRİ                   JÜRİ                   JÜRİ                  JÜRİ                   J ÜRİ                         JÜRİ               

Şule Coşkun        M.Sait Hepşen      Sibel Bayrak       Aysel Ceylan         Murat Ünal                 Ensar      Nişancı

Ev Hanımı           Öğretmen            Harita Müh.         Ev hanımı             İnşaat Mühendisi         Ekonomi Doktoru

(Lise)                BAŞ.LİSESİ.         İSKİ                   Ortaokul              İGDAŞ                       (Haliç Üniversitesi)

 

Davetiyemizi görmek için tıklayınız.


--------------------------------------------------------------------------------

İSTANBUL ESENLER BAŞAKŞEHİR

AHMET KABAKLI İLKÖĞRETİM OKULU

5/S SINIFI -'ALTIN KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ' PROJESİNDE OKUTULACAK MEB TAVSİYELİ ESERLERDEN JÜRİ HEYETİNİN 5.SINIF SEVİYESİNE UYGUN GÖRDÜĞÜ ESERLER LİSTESİDİR:

1.OLİWER TWİST  (CHARLES DİCKENS)

2.GULİVER'İN GEZİLERİ  (SWİFT)

3.DEFİNE ADASI  (ROBERT LOUIS STEVENSON)

4.ROBIN HOOD  (HOWARD PYLE)

5.DEDEKORKUT HİKAYELERİ

6.ÜÇ SİLAHŞÖRLER  (ALEXANDER DUMAS)

7.İNSAN NE İLE YAŞAR  (LEO TOLSTOY)

8.MUTLU PRENS  (OSCAR WİLDE )

9.VATAN YAHUT SİLİSTRE (NAMIK KEMAL )

10.DEĞİRMENİMDEN MEKTUPLAR  (ALFONSE DAUDET)

11.POLLYANNA  (ELAANOR PORTER)

12.ŞERMİN  (TEVFİK FİKRET)

13.MESNEVİ'DEN HİKÂYELER  (MEVLANA)

14.KARAGÖZ İLE HACİVAT

15.BİLLUR KÖŞK HİKÂYELERİ

16.TİRYAKİ SÖZLER  (CENAB ŞAHABEDDİN)

17.NASREDDİN HOCA'DAN FIKRALAR

18.YALNIZ EFE  (ÖMER SEYFETTİN)

19.FALAKA  (AHMET RASİM)

20.ALTIN IŞIK  (ZİYA GÖKALP)

21.ÖMER'İN ÇOCUKLUĞU  (MUALLİM NACİ)

22.YANKILI KAYALAR  (AHMET YILMAZ BOYUNAĞA)

23.BİR KÜÇÜK OSMANCIK VARDI  (HASAN NAİL CANAT)

24.TOM SAWYER  (MARK TWAİN)

25.80 GÜNDE DÜNYA TURU  (JULES VERNE )

26.SEÇME HİKÂYELER  (ÇEHOV)


--------------------------------------------------------------------------------

KİTAP OKUMA RAPORU

Raporu Düzenleyenin Adı Soyadı:

Kitabın Adı:

Kitabın Yazarı:

Kitabın Sayfası:

Kitabın Basıldığı Yer ve Tarih:

Kitabın Konusu (Teması) :

Öykünün Kahramanları:

Olayın Geçtiği Yer ve Zaman:

En Beğendiğim Karakter(ler) : Niçin?

En Etkilendiğim Bölüm(ler) :Niçin?

Kitaptan Ne Anladım? Ne Kazandım?

Arkadaşlarıma tavsiye ederim. Çünkü    

Kitabın Kısa Bir Özeti:

Öğretmenden Altın Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Başakşehir Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulunda öğretmenlik yapan eğitimci-yazar Nedim Taktak, kendi sınıfındaki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ilginç bir yarışma açtı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığının okullara tavsiye ettiği kitaplardan 26'sını okuyup inceleme sorularını en iyi cevaplayan öğrenciler altın ve çeşitli hediyeler kazanırken, velilere de şilt verilecek.

Velilerin jüri olduğu yarışma hakkında bilgi veren 5/S sınıfı öğretmeni Nedim Taktak, "Öğretmeni, öğrencileri ve velileriyle bir 'Altın Kitap Okuma Şenliği'  projesi hazırladık. Özellikle İlköğretim Haftası'na dikkat çekmek istedik. 03.10.2005–07.11.2005 tarihleri arasında en çok kitap okuyan öğrencilerimiz altın alacaklar. Ödüller 14-18 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda 17 kasım 2005 Perşembe günü okul salonunda  kurumumuzun üst düzey yöneticilerince verilecektir. Sayın Bakanımızı ve İl M.E. Müdürümüzü ve ilçe M.E. Müdürümüzü davet edeceğiz. Öğrencileri teşvik için veliler de kitap okuyacaklar" dedi.

 

DİĞER BAĞLANTILAR


Teknik Destek