Bay Felaket

Bu yazı 22620 defa incelendi.
9 Ağustos 2004 Pazartesi

Benard Ancheriaux'a "dünyanın en şansız insanı" deniliyor ve ona "Bay felaket" adı takılmış.

Adam gerçekten yürüyen bir felaket.Sıkı durun , Bernard Ancheriaux 17 yıl içinde tam 150 ciddi kaza geçirmiş.Ayrıntılar bir yana , iki kolu ve bacakları defalarca , birkaç kez de kafatası kırılmış , sırtından defalarca yaralanmış.Elli yaşında bir kuaför olan Ancheriaux "Sigortalandığım şirketi o kadar çok ziyaret ediyorum ki , artık orada herkes bana ilk adımla hitap ediyor." diyor ve ekliyor "Allah'tan şanslı olduğum bir yön var , kazaların çoğunda benim hatam yoktu ve beni sigartoluyorlar."

Ancheriaux , ilk kazasını 13 yaşında yaşamış , yeni cilalanmış döşemede yürürken düşüp , bacağını ilk kez kırmış.İşte bu kazadan sonra öteki kazalar yağmur gibi gelmeye başlamış.Ancheriaux , "Sonra bir ağaçtan düştüm , kolum kırıldı sonra rugbi oynarken aynı kolum birkaç kez daha kırıldı , derken bisikletimle giderken şiddetli bir rüzgar çıktı devrildim ve dizim parçalandı." Şimdi gelin , Bernard Ancheliaux'un kaza kronolojisine bir göz atalım;

14 yaşında , dev bir çöp tenekesinin içine düştü , çıkamadı , az daha boğuluyordu.

Aynı yıl , yine bisikletle yolda giderken frenleri boşalan bir otomobil gelip arkasından çarptı ve Ancheriaux'ın kafatasının çatlamasına neden oldu.

Gelecek yıllardan birinde , bir köşe başında arabasının içinde otururken , köşeyi çok hızla dönen bir kamyonun altında kaldı.

Önüne konan takozlardan kurtulan bir diğer kamyon , evinde pencerenin önünde kahvaltı eden Ancheriaux'a ve tabii eve çarptı.Sonuç , hastanelik.

Benzeri bir olay yine aynı yıl Ancheriaux'un başına geldi , aşırı sürat yapan bir otomobil gelip , Ancheriaux'un kuaför dükkanının içine daldı.Yüzlerce cam kırığı her tarafına saplanan talihsiz kuaför yine hastanenin yolunu tuttu.

"Bay Felaket" bir kayak merkezinde tatil yaparken , kontrolsüz bir kayakçı gelip adamcağızın üzerinden geçerken , bacağını kırdı ve omurgasını zedeledi.Ancheriaux , bu kazadan sonra yedi ay çalışamadı.

Bir suçluyu kovalayan polis aracı , Ancheriaux'un klasik Mercedesi'ne öyle bir çarptı ki , adam arabadan dışarı fırladı.Sonuç beş ciddi kırık...

Yeni aldığı Porche arabasıyla yolda giderken yolda duran kırık bir şişenin üzerinden geçti , lastikler yarılınca araba ancak bir ağaca çarparak durabildi.

Rüzgarlı bir günde yolda yürürken , önünden geçtiği evin üst katında bir cam patladı , aşağı düşen cam parçası kolunu ve bir tendonunu kesti.

"Avrupa'yı gezerken yolu Almanya'ya düştü , Frankurt yakınlarında çalınmış bir arabayla kaçan iki silahlı gangsterin eline rehin olarak düştü , yediği tabanca darbesiyle kafatası çatlak olarak yaşamını zor kurtardı.

En inanılmaz kazalardan birisini mesleğine yeni başladığı yıllarda çalıştığı Üniversite kampüsünde yaşadı intihara kara veren bir profösör , zehir dolu bir bardak meyve suyuyla Ancherıaux'un yerine geldi sonra bardağı nedense orada bırakarak gitti ve tabii Ancheriaux obardaktaki meyve suyunu , zehirle beraber bir güzel içti.Bu kez çok zor kurtuldu.

Daha ister misiniz? vazgeçin , çünkü bütün sayfaları ayırsak yetmeyecek.Bernard Ancheriaux , bu yıl "Guınness Rekorlar Kitabı"na girmeye aday aslında geç bile kalınmış.Bernard Ancheriaux kendi anlatımıyla şöyle diyor:"Başımda bir felaket bulutunun gezdiğini biliyorum , felaketler o buluttan üzerime yağıyor.Evet , ben şansızım ama buna üzülmüyorum sadece olanlardan utanıyorum."son sözü Ancheriaux'un sigortacısı Stephan Bellin söylüyor:"Her kazada hep başkaları suçlu çıkıyor , Ancheriaux hep haklı galiba şanssız olan biziz..."

 

DİĞER BAĞLANTILAR