Başarı Kapısı Herkese Açık

  Yazdır Tavsiye Et
Bu yazı 35033 defa incelendi.
5 Şubat 2005 Cumartesi

Hayatınızın en değerli günü doğduğunuz gün ile neden doğduğunuzu öğrendiğiniz gündür..
Hayatımızın her döneminde yaşadığımız başarısızlıklarımız olmuş mudur ? Elbette olmuştur. Ama hayatımız boyunca bir çok başarısızlıkla yüz yüze gelmemize rağmen inatla savaşır, yeteneklerimize güvenir ve asla vazgeçmezsek başarıdan başarıya koşmak daha kolaylaşacaktır. Her olumsuzluğu kendimizi geliştirmek için yeni bir şans olarak değerlendirmeliyiz. Hiçbir şey olanaksız değildir. Yeter ki hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli olan adımları cesurca atın, gerisi kendiliğinden gelecektir.
Hayattan ne istediğini bilen insanlar için başarısızlık, büyük başarılara açılan bir kapı olarak algılanmalıdır. Kendinizi kötü, karamsar bir durumdan kurtarmak için başkasına veya şansa bel bağlamayın, kendi gücünüzü sonuna kadar kullanın. Aksilikleri, zorlukları, başarısızlıkları yeni kapıları aralamak için altın tepsi ile getirilmiş fırsatlar olarak görün. Hangi durumda olursanız olun yeteneklerinize güvenin. Kötü bir tecrübe çabanızla önemli bir kariyerin başlangıcı olabilir.
İçinde bulunduğunuz durumu değiştirmek, istediğiniz başarıya ulaşmak zor hatta imkansız görünüyorsa, kısa süreli hedefleri düşünün. Kendiniz için neyin önemli ve öncelikli olduğunu düşünün planlarınızı ona göre yapın. Başarısızlık ve hayal kırıklığı pes etmezseniz size mutlaka yeni kapılar açacaktır. Hiç beklemediğiniz bir anda yaşamınızın en verimli ve başarılı çağında değişim planlarınız birden bire geriye tepebilir, yıkılabilirsiniz. Ne olmuş yani? Kariyer ve mevki sahibi insanların tamamına yakını mutlaka başarısızlıklarla tanışmıştır. Peki onların diğer insanlardan farklı kılan nedir? Onlar olumsuz deneyimleri olumluya dönüştürerek yaşamda başarıya ulaştıran bir yola odaklanmış ve kazanmışlardır. Fakat bunu her insandan beklememiz yanlış olur. Bir çok kez başarısızlığa uğrayabilirsiniz. Ama bunun sizi yıkmasına izin vermeyin, umutsuzluğa kapılıp kendinizi bırakmanız tamamen yanlış bir davranış olur. Böyle bir tutum ancak öz benliğini yitiren zavallı insanlara yakışır.
Kaç kez başarısız olduğun önemli değil, önemli olan tek bir başarıdır. Kapanan bir kapıyı üzüntüyle, hayal kırıklığı ile terk etmeyin, uzaklaşmadan önce kapıyı tekrar çalmak için zorlayıp, zorlayamayacağınızı bakın, bir çatlak görürseniz yaslanın, kapıyı tüm gücünüzle ittirin, ağırlığınızı verin, vazgeçmeyin
Asla vazgeçmeyin.
Engelleri aşmanın, olumsuzlukları gidermenin en önemli çözümü değişimi benimsemektir. Bunu yapamıyorsanız , zaten baştan kaybetmiş olursunuz. Değişim yeni planlarınızda size yeni ufuklar açacak bir anahtardır. Bu anahtarı doğru kullanırsanız başarıyı yakalarsınız. Başarıyı yakalamak için taktik değişikliği de yapabilirsiniz. bir sefer başarısız olduysanız başka sefer aynı amaç için yeni bir yol deneyin. Sürekli aynı düşünmeyin bırakın aklınız yeni fikirlerin peşinde olsun. Başarısız olduğunuzda kendinize bu durumdan çıkartabileceğim olumlu dersler nelerdir? Diye sorun. Bu ilerdeki girişimlerinizde size yardımcı olacaktır.
Başarmak, insanın elde etmek istediklerini yapması ve bunlardan haz duymasıdır. Başarıya ulaşabilmek için kendinizi aşmayı , kendinizi değiştirmeyi ve tekdüzelikten kurtulmayı istemelisiniz. Bunun sonucunda elde edeceğiniz başarının, size ne gibi maddi ve manevi katkılar yapabileceğini yazarak görmeniz gerekebilir. Bu hem o hedefe yönelik isteğinizi, hem de performansınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Ne aradığını bilmek başarıya daha çabuk ulaşmanızı sağlar. Herkes bakar ama görecek şekilde bakanlar, önemli noktayı fark edebilir. Hedefiniz varsa umudunuz var demektir. Umudunuz varsa, kendinizden ümitli ve kendinizle barışıksınız demektir.
Başarının temelinde yatan en önemli gerçek, başarabileceğine inanmaktır.
Başarmayı öğrenmek, başarabileceğine inanmanın ilk adımıdır. Fatih Sultan Mehmet, gemileri dağlardan Haliç’e indirmeden önce bunu yapabileceğini düşünmedi mi ? Yapabileceğine inandı ve yaptı.
Başarılı olmak için ; daha başarılı olan insanları incelemeli, nasıl başardıklarını araştırmalı, sormalısınız... Acı bir olay yaşayarak bir tecrübe edinmektense, başkalarının tecrübelerinden yararlanabilmeyi öğrenmelisiniz. Bahanelerden uzaklaşarak, başaracağınıza kendinizi şartlandırmalısınız. Başarabileceğine inanmak başarmanın yarısıdır. İnsan, başaracağını her zaman bileceği için kendisini devamlı motive edecek ve hedeflerine ulaşmak için karşısına dikilmiş olan engelleri yıkmanın hiç de zor olmadığını görecektir. Aslında başarmak insanın yapısında var olan bir özelliktir. Asıl olan onu ortaya çıkarabilmektir. Başaracağına inanan insanların başaramamaları için hiçbir gerekçeleri yoktur.

Her başarı sonrası gerçekleştirdiğiniz hedef, sizi sonraki hedeflere doğru ateşleyecektir. Hedefleri için doğru bir şekilde çabalayan kişiler, karşılaştıkları her zorluktan bir şeyler öğrenirler ve sınavları teker teker aşarak, istedikleri düzeye ulaşırlar.
Hedefimiz her zaman için başarıyı elde etmeyi başarabilmek olmalıdır. Unutmayınız hiçbir fedakarlıkta bulunmadan, zorluklara göğüs germeden, sıkıntısız, başarı zirvesine ulaşabilecek bir asansör henüz icat edilmedi.

Şöyle bir bakın etrafınıza, bir gün sonra bir daha hiç görmeyecekmiş gibi... Bir gün sonra bir daha hiç duymayacakmış gibi dinleyiniz sesleri... Belki o zaman her zaman bakıp da göremediğiniz, işitip de güzel bulmadığınız ne harikalarla karsılaşacaksınız. Belki o zaman sahip olduğunuz zenginlikler karsısında şaşırıp kalacaksınız.

İki devekuşu ordusu çölde karşılaşmışlar.Zayıf devekuşu ordusu hemen başını kuma gömmüş.Kuvvetli ordunun komutanı; -"Hayret" demiş, "biraz önce karşımızda bir devekuşu ordusu yok muydu?"
Başarı herkesin yanı başındadır. Ama bir çok insan onu göremez.
Oysa BAŞARI KAPISI HERKESE AÇIK...
H.Fikri ULUSOY
Psikolojik Danışman
fikriulusoy@hotmail.com

 

DİĞER BAĞLANTILAR


Teknik Destek