Kasa, Ekran, Klavye, Fare / Bilgisayar

  Yazdır Tavsiye Et
Bu etkinlik 30262 defa incelendi.
27 Nisan 2004 Salı

Çocuklar bu ders sizinle bir kaç oyun oynayacağız diyerek derse başlanır.

Öğrencilerden 5 tanesi seçilir. Bunlar bizim bilgisayarımızın parçalarıdır artık.

Kasa olarak küçük ama yapılı olan seçilir.Kasanın özelliği sağlamlığıdır çünkü. Ekran olarak gözlüklü bir öğrenci tercih edilir. Ekranda bir şeyler belireceği zaman gözlerini oynatması istenir. Oynatmazsa siz müdehale edip çocuğun kaş ve gözlerini oynatabilirsiniz.(Öğrenciler bayılıyor.)

Klavye ve Fareyi uzun saçlı kızlardan seçmekte fayda var. Ara kabloların temsili saçlar ile daha güzel oluyor. Erkeklerinde elleri bu iş için kullanılabilir. Bir de yazıcı veya fotoğraf makinası olabilir çocukların canlandıracağı tipler...

1. Oyun: Bilgisayarın açılması: Kasanın düğmesine basılır. Düğme için öğrencinin burnu kullanılabilir :) Kasa gürültüler çıkararak açılır.Ekranda görüntüelr belirir... Klavye ve farenin kullanımını çocukların kafalarını hafifçe kımıldatarak veya kafalarında tuşlara basıyormuş gibi davranarak canlandırabilirsiniz. Klavye ve faredeki değişikliklerin saçlar ve kollardan kasaya aktarılan elektrik olarak göstermeyi de ihmal etmeyin.

2. Oyun: Fotoğraf makinası olan öğrencinin (gözlüklü olması tercih sebebidir) etraftaki ağaçlar orman ve kuşlar arasından bir nesnenin (sınıfı nereye isterseniz oraya benzetebilirsiniz.) fotoğrafını çekmesini sağlayın. Öğrenciyi bir yere götürün ve burnuna tıklayarak fotoğrafı çekin... Makinadan kasaya olan elektrik akışını göstermeyi ihmal etmeyin. Kasa görüntüyü işler ekrana gönderir. Ekran gözlerini kırpıştırır. Kasa daha sonra yazıcıya resmi gönderir. Cebinizde bir kağıt parçası olması işinizi kolaylaştırır. Yazıcı gürültüler çıkartarak kağıdı çıkartır. Öğrencinin ağzı bu iş için kullanılabilir. Kağıdı elinizde kırıştırıp çocuğun ağzından çıkmış gibi davranabilirsiniz.

...

 

DİĞER BAĞLANTILAR


Teknik Destek